Oblicz ile m3 trzeba przywieść na usypanie 100 metrowego odcinka wału?
Proszęę mi zrobiiććććć błaaagaam .... : Przekrój poprzeczny ziemnego wału przeciwpowodziowego ma mieć kształt równoramiennego
trapezu o podstawach 6m i 16m oraz wysokości 12m. Trzeba jednak usypać wyższy wał bo
przez dwa lata ziemia osiądzie i wysokość wału zmniejszy się o 20%. Oblicz ile m3
trzeba przywieść na usypanie 100 metrowego odcinka wału?
31 mar 20:54
zzz: 20% z 12m = 2,4
h= 12m+2,4m=14,4m
P=((a+b) / 2 )* h= ( (6+16)/2 ) *14,4= 158,4m2
V=1/3*Pp*H=1/3* 158,4 * 100=5280
31 mar 21:01
Proszęę mi zrobiiććććć błaaagaam .... : dzięękiii

31 mar 21:27
Mariusz: jest błąd w obliczeniach
31 mar 21:28
Mariusz: napisałem niżej na poście jak powinno byc
31 mar 21:29