Wielomiany
piorun: Proszę o dokładne wytłumaczenie.
Wielomian w(x) = x6 − 1 jest równy wielomianowi:
A. u(x) = (x−1)6,
B. u(x) = (x3 − 1)2,
C. u(x) = (x3−1)(x3−x2+x −1)
D. u(x) = (x3+1)(x3−1)
Odpowiedź D
7 lut 22:42
xfe: wzory skroconego mnozenia ?
7 lut 22:42
Kejt: rozłożone ze wzoru:
a2−b2=(a+b)(a−b)
7 lut 22:43
A ku ku:
x6−1= (x3)2−1= (x3−1)(x3+1)
7 lut 22:44
Aga1: x6−1=(x3)2−12=(x3−1)(x3+1)
Ze wzoru a2−b2=(a−b)(a+b)
7 lut 22:44
Anka: a u mniecie trygonometrie poziom rozszerzony ?
7 lut 22:49
Anka: umiecie
7 lut 22:49