matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
elpe:
Dla jakich watości parametru m równanie x2+y2−2mx−m2+2m=0 opisuje okrag styczny do prostej o równaniu x=4?
7 lut 21:36
krystek:
wstawiasz za x=4 i obloczasz kiedy− czyli dla jakich m Δ=0 (styczna 1 punkt wspólny czyli 1 rozw)
7 lut 21:40