matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
różne
lukatricks:
Witam, ktoś może mi wytłumaczyć i zrobić te zadania?
http://imageshack.us/photo/my-images/189/matmastr282001.jpg/
Zadania zaznaczone
czerwonym kółkiem
7 lut 19:29
Aga1:
19 .x>0
x
9
=
x+1
x+9
x
2
=9 x=3 lub x=−3 −−−odpada.
7 lut 19:37
lukatricks:
Dzięki Aga1 masz u mnie masaż
a co z resztą? dziewczyny?;>
7 lut 21:01