matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granice
emka:
cosx − 1
lim =
x
2
x−>0
7 lut 19:19
bart:
bez = zrob dwa razy d'Hospitalem
7 lut 19:20
emka:
tak też myślałam dzięki, mam jeszcze problem z:
3n
3
+ 5 * 2
n
+ 7 ln n
lim =
4 ln n + 6n
5
+ 8 * 2
n
n−>
∞
7 lut 19:23
Ada:
5
czy wyjdzie
?
8
7 lut 20:37