matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
mariusz:
Oblicz: a) 3
√
45
− 7
√
80
7 lut 19:16
mariusz:
mi wyszedł wynik −19
√
5
7 lut 19:24
Barney:
no i git, tak ma być
7 lut 19:28
BLAZEJ_505:
3
√
45
=3
√
9*5
=9
√
5
7
√
80
=7
√
16*5
=28
√
5
zatem 9
√
5
−28
√
5
=−19
√
5
7 lut 19:46