matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matura, operon
Hiromi_Ise:
1
W trójkącie o polu
ab dwa boki mają długości a i b. Znajdź długość trzeciego boku.
4
7 lut 18:38
Aga1:
c=?
1
P=
ab*sinα
2
1
P=
ab
4
1
1
absinα=
ab
2
4
1
sinα=
2
Oblicz cosα i skorzystaj z twierdzenia cosinusów.
7 lut 18:45