Stereometria-prostopadłościan
cris93: Podstawą prostopadłościanu jest prostokąt, w którym jeden z boków jest o 1 dłuższy od drugiego.
Przekątna tego graniastosłupa jest o 4 dłuższa od krótszej krawędzi podstawy. Suma długości
wszystkich krawędzi prostopadłościanu jest równa 20. Wyznacz długości krawędzi wychodzących z
jednego wierzchołka.
Gdyby ktoś znalazł chwilę czasu i rozwiązał te zadanie byłbym wdzięczny.
7 lut 18:07
WTF:

Rysunek

Zaraz dam resztę
7 lut 19:06
cris93: Mógłbyś wkleić te obliczenia?
8 lut 17:54
Mati: Ktoś da obliczenia
20 lut 19:01
Mati: Pomożecie
20 lut 19:08
20 lut 19:14
Mati: Artur tam jest źle.Rozwiązanie się nie zgadza.
20 lut 19:15
Mati: Ktoś poświęci chwilkę czasu i mi pomoże każda pomoc się liczy.
20 lut 19:19
Mati:
20 lut 19:25
.: .........
20 lut 19:29
Mati: Krystek i pan lodu pomożecie,chociaż jak zacząć te zadanie
20 lut 19:35
Mati: jak to dla was za trudne to i tym bardziej ja tego nie rozwiąże.
20 lut 19:42
Mati: Artur z miasta Neptuna,a może ty mi pomożesz ,widzę,ze jesteś dobry z matmy.
20 lut 19:49
.: .
20 lut 19:58
Mati: Kurcze nikt tu nie pomoże
20 lut 20:28
.: .
20 lut 20:44
..:
20 lut 21:06
a:
4(a+1)+4a+4h=20
2a+h=4
h=4−2a
z podstawy c2=a2+(a+1)2
tw.Pit.
h2+c2=(a+4)2
(4−2a)2+a2+(a+1)2=(a+4)2 i dalej trzeba policzyć
20 lut 21:19
Mati: o dzięki wielkie choć jedna osoba porządna na tym forum zdecydowała mi się pomóc
20 lut 21:23
Mati: i wyjdzie 5a
2 − 22a +1 = 0 i co dalej

?
20 lut 21:33
a:
Δ=...
20 lut 21:37
.: .
20 lut 21:37
Mati: a jak obilcze delte

to co potem
20 lut 21:38
a:
a1, a2
pamiętaj, że a>0, h>0
20 lut 21:39
Mati: i to będzie koniec
20 lut 21:42
a:
a=...
h=...
a+1=...
20 lut 21:44
DUPA: GOWNO PRAWDA


!111111111111
7 maj 18:41
uuuuuuuuuuu: α+β≈234 więc ∫=?
8 maj 08:04