matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi geometryczne
lukatricks:
Iloraz ciągu geometrycznego o wzorze ogólnym a
n
=2
3n+1
jest równy: a.2 b.3 c.4 d.8 Weź mi ktoś to pomóż ogarnąć bo nie kumam ciągów ... dlaczego tak i z czym to się je?
7 lut 17:47
Artur z miasta Neptuna:
a
n+1
= q ⇒ q = 2
3
= 8
a
n
7 lut 17:49
lukatricks:
http://www.youtube.com/watch?v=4erbBxclUzs
7 lut 17:53