Zbadaj monotonicznosc ciagu
Meggi: Zbadaj monotonicznosc ciągu
7 lut 17:27
Artur z miasta Neptuna:
U{an+1}}{an} >1 to rosnący; <1 to malejacy; =1 stały
7 lut 17:33
Meggi: | an+1 | | an+1 | | an+1 | |
| >1 to rosnący; |
| <1 to malejacy; |
| =1 stały |
| an | | an | | an | |
7 lut 18:00
Bizon:
| | n!(n+1)(n+2) | | n2+3n+2 | |
an= |
| = |
| =... i wszystko jasne −  |
| | n2*n! | | n2 | |
7 lut 18:03
Bizon: ... malejący ... zbieżny do 1
7 lut 18:08
Meggi: nadal nie rozumiem tego zadania. mogłby ktoś pomóc mi to rozwiązać?
7 lut 18:17
Bizon:
... a czego nie rozumiesz

?
7 lut 18:18
Meggi: jak określić tą monotoniczność? co dały nam Twoje obliczenia?
7 lut 18:32
Bizon:
| | an+1 | |
... przepisałaś słusznie |
|  ? więc podstawiaj i licz ... ale chyba łatwiej
|
| | an | |
wszcześniej uprościć formułę ciągu do postaci
| | n2+3n+2 | |
an= |
| ... i teraz podstawiać |
| | n2 | |
7 lut 18:40
Meggi: ok, rozumiem. Lekkie niedopatrzenie z mojej strony. Wielkie dzieki
7 lut 18:48
Bizon:
−

...
7 lut 18:52
Piter: Zbadaj monotonicznosc ciagu an=n/n+2
28 mar 10:23