matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proste rownoległe
nina:
prosta
√
3
x−
√
3
y+3=0 jest równoległa do prostej: a. y=
√
3
x b. y=x c. y=
√
3
3
x d. y=−x
7 lut 17:11
Kejt:
b.
7 lut 17:12
Artur z miasta Neptuna:
doprowadź do postaci y = ax+b ... stąd wyczytujesz współczynnik 'a'.
7 lut 17:17