Bardzooo ciekawe zadanie!
kobieta: Pan Abacki jest najstarszy, pan Dabacki zaś najmlodszy. Dziesięciokrotna różnica ich
wieku jest sumą lat pana Abackiego i Babackiego. Wiek pana Cabackiego jest średnią wieku
pozostalych panów, a różnica jego wieku i wieku pana Dabackiego jest dwukrotnie większa
od różnicy lat pana Abackiego i Babackiego. Różnica między wiekiem pana Babackiego i
Dabackiego jest o 2 większa niż różnica między wiekiem pana Abackiego i Cabackiego. Ile
lat ma każdy z panów?
31 mar 20:29
Basia:
Abacki x
Babacki y
Cabacki z
Dabacki t
x > y,z,t
t< x,y,z
10(x − t) = x + y
z − t = 2(x − y)
y − t = x − z + 2
ten układ równań trzeba rozwiązać
1 kwi 00:09
kobieta : Dziękuję Basiu, ale zadanie już dawno skończone

Ale i tak wielkie dzięki za chęci
1 kwi 00:21