matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz krótkie zadanie z logarytmem
Meggi:
Oblicz:
3
(
3
√
4
) do potęgi
2log
3
2
Bardzo prosze o pomoc, ponieważ nie mam pomysłu jak to rozwiazać
7 lut 16:48
Kejt:
=4
1/log
3
4
=4
log
4
3
=3
7 lut 16:52
Artur z miasta Neptuna:
3
√
4
= 4
1/3
3
log
3
27
log
3
27
=
=
= log
4
27
2log
3
2
log
3
(2)
2
log
3
4
i dostajesz: 4
1/3 * log
4
27
= 4
log
4
(27)
1/3
= 27
1/3
=
3
√
27
= 3
7 lut 16:53
Bizon:
2
3
masz więc 2 do potęgi
*
... czyli 2
log
2
3
... czyli
? −
3
2log
3
2
7 lut 16:56