wyznacz iloczyn .
OLIWIA/////////OLIWIA//: wyznacz iloczyn .podaj wspólczynnik przy najwyzszej potędze oraz wyraz wolny otrzymanego
wielomianu
2
(x+2)(4x −3x=4)
7 lut 16:44
Patronus: Zapisz wielomian jeszcze raz, bo nic nie widac..
7 lut 16:54
OLIWIA/////////OLIWIA//:
2
(x=2)( 4x − 3x + 4 ) ta 4x to do kwadratu jest tylko nie wiem jak się
pisze
7 lut 16:58
Patronus: (x+2)(4x2 − 3x + 4) = 4x3 −3x2 + 4x + 8x2 − 6x + 8
Współczynnik przy najwyższej potędze 4, wyraz wolny 8
7 lut 17:01
OLIWIA/////////OLIWIA//: dzięki bardzo
7 lut 17:05
OLIWIA/////////OLIWIA//: wyznacz iloczyn .podaj wspólczynnik przy najwyzszej potędze oraz wyraz wolny otrzymanego
wielomianu
2 3 2
2x (x −3x +7x+2)
7 lut 17:09
OLIWIA/////////OLIWIA//: wyznacz iloczyn .podaj wspólczynnik przy najwyzszej potędze oraz wyraz wolny otrzymanego
wielomianu
2 3 3
(6−3x −2x) (x−4)
7 lut 17:10