matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz 6 początkowych wyrazów ciągu
Barkien:
Oblicz 6 początkowych wyrazów ciągu: a
n
=
4
n
*(−1)
n
7 lut 16:41
Kejt:
4
a
1
=
*(−1)
1
1
a
1
=4*(−1) a
1
=−4 itd..
7 lut 16:43
Barkien:
Dzięki tak myślałem ale było podejrzanie za proste
7 lut 16:45