.
elpe: całki
∫ sin5x cosx dx .
7 lut 15:59
elpe: przy całkowaniu przez części całka z sin5x ile bd równa?
7 lut 16:02
Godzio:
Jak Ty chcesz to przez części całkować

?
7 lut 16:11
elpe: Godzio poradź coś
7 lut 16:27
Artur z miasta Neptuna:
t = sin x
dt = cos x dx
i robisz podstawienie
7 lut 16:40
elpe: no a ile wynosi ta całka z sin
5x

bo podstawianiem zrobiłem ale nadal mnie gryzie to
pytanie
7 lut 16:46
Trivial: Zasadnicze pytanie jest: po co to wiedzieć, skoro to w tym zadaniu jest do niczego nie
potrzebne.
7 lut 18:37
Godzio:
| | | |
∫sin5xdx = | = − ∫(1 − t2)2dt = ... |
| | |
7 lut 18:40