Funkcja
Gloksa: Czy mógłby mi ktoś pomóc? :
Funkcja f jest określona wzorem f(x) = (0,4)2 . Oblicz f (x+1) / f (x−1).
Dziękuję.
7 lut 15:40
Artur z miasta Neptuna:
f(x) = (0.4)
2 
na pewno ? jeżeli tak to jest to funkcja stała.
więc f(x+a) = f(x) = (0.4)
2
7 lut 15:42
Kejt: a gdzie tu jest 'x'?
7 lut 15:42
Gloksa: Ach, czyli jeśli w tym przypadku, nie ma 'x' , to oznacza to, że funkcja jest stała, tak? I
potem tamto dzielenie nie ma nic do rzeczy?
Ps.: Odpowiedź jest dobra, no i treść, którą podałam też.
8 lut 10:12
krystek: Obojętnie jakie x zawsze masz stałą wartośc.
8 lut 10:33