..
Popo:
| | 3i−1 | |
takie równanko zespolone. ma ktoś jakiś pomysł jak |
| przedstawić w postaci |
| | 2i | |
trygonometrycznej? Kąt jest raczej nie do policzenia. Chyba, że jest inny sposób aby tę liczbę
podsnieść do 12 potęgi.
7 lut 14:37
Aga1: | 3i−1 | | (3i−1)*i | | −3−i | | 1 | |
| = |
| = |
| =1+ |
| i |
| 2i | | 3i*i | | −3 | | 3 | |
7 lut 15:00
AC:
| | 3 | | i | |
zk = ( |
| + |
| )3 * ik gdzie k=0;1;2;3 |
| | 2 | | 2 | |
7 lut 15:05
Popo: i jak to pomogło powiedz mi? kąt dalej jest paskudny
7 lut 15:05