granica
Monia: Pomoc Granica funkcji lim x→0 (1x−ctgx)
7 lut 12:18
Monia: upppp pomoze ktos? wyszlo mi 0 i pan na kol powiedzial ze zle i nie dal ani jednego punktu
7 lut 12:40
Artur z miasta Neptuna:
| 1 | | x ctg x | | 1−xctg x | | | |
| − |
| = |
| = |
| = U{sinx − |
| x | | x | | x | | x | |
xcosx}{xsinx}
| | 0 | |
= [ |
| ] −−− reguła d'Hostpitala |
| | 0 | |
7 lut 12:41
Monia: wyszlo 0?
7 lut 12:44
Monia: upppppp
7 lut 12:57
Godzio: Tak
7 lut 13:29
Artur z miasta Neptuna:
no i dobrze ... 0 wychodzi ... ale Ty może źle liczyleś na kole ... np. zrobiłes ∞ − ∞ = 0
7 lut 13:33