kola: prosze o sprawdzenie

A i B są takimi zdarzeniami losowymi zawartymi w Ω, że A ⊂ B oraz P(A) =0,3 I P(B) =0,4. jak
obliczyc P(A∩B)

czy to bedzie 0.3

dobrrze
7 lut 11:55
Artur z miasta Neptuna:
skoro A ⊂ B to A∩B = A oraz A∪B = B
więc P(A∩B) = P(A) = 0.3
7 lut 11:59
7 lut 12:05
Artur z miasta Neptuna:
przeczytaj opis do tego wzoru
7 lut 12:05
Artur z miasta Neptuna:
powyższa równość jest zachowana dla ZDARZEŃ NIEZALEŻNYCH
7 lut 12:06
kola: ok moj blad, wybacz , i dzieki za pomoc
7 lut 12:06