?
zzz: punkt S= (2 −3) jest środkiem odcinka AB wiadomo że A=(−4,7) wówczas:
a)B=(0,1)
b)B=(5,−13)
c)B=(8,1)
d)B=(8,−13)
jak to zrobić?pomóżcie!
7 lut 11:19
krystek: | | xA+xB | |
xs= |
| i tak samo ys podstaw i licz |
| | 2 | |
7 lut 11:23
zzz: y=8
a x coś mi nie wychodzi
7 lut 11:30
7 lut 11:36
kret:
to x
B = 2x
s − x
A i analogicznie y
B = 2y
s − y
A
7 lut 12:21
A ku ku:
xB= 2xS−xA yB= 2yS−yA
xB= 2*2+4 yB= 2*(−3) −7
xB= 8 yB= −13
7 lut 12:24
A ku ku:
Tym razem
kreciku też byłeś pierwszy
7 lut 12:25
kret:
7 lut 12:32