Parametry
Ola312: Mam pytanie na temat Układu równań z parametrem.
Jeżeli wyznacze dla jednej zmiennej że dla danego parametru układ ten jest np. tożsamościowy to
czy automatycznie do drugiego tez będzie tożsamościowy? Czy musze sprawdzać to samo dla innej
zmiennej?
Czy jest możliwe że w tym samym układzie równań dla jednej zmiennej układ jest tożsamościowy a
dla drugiej sprzeczny?
7 lut 08:05
krystek: i Tozsamość gdy W=W
x=W
y=0 i koniec
a sprzeczny W=0 i teraz jeden z W
x=0 lub W
y=0
7 lut 09:50
krystek: Poprawka miało być ≠
Sprzeczny W=0 i teraz Wx ≠0 lub Wy≠0
7 lut 10:47
Ola312: czy równanie tozsamościowe to to samo co równanie nieoznaczone?
7 lut 10:52
krystek: Tak ,ma nieskończenie wiele rozwiązań
7 lut 11:08