potęgi
piorun: Jak się to robiło?
ma wyjść 0,89...
wiem że − odwraca, ale nie mogę sobie przypomnieć jak to było...
6 lut 22:49
6 lut 22:52
piorun: no to tak zrobiłem i nie wychodzi 0,89. Wie ktoś jak to zrobić?
6 lut 23:04
pomagacz:
| | 1 | |
2−1/6 = ( |
| )1/6 = 6√1/2 = 3√1/2 * 2√1/2 |
| | 2 | |
6 lut 23:09
Artur z miasta Neptuna:
pomagacz −−− a to ciekawe co napisałeś ... od kiedy
7 lut 09:41
A ku ku:
6√2=
3√√2=
3√1,4142= 1,12246
| | 1 | | 1 | |
|
| = |
| = ........ |
| | 6√2 | | 1,12246 | |
7 lut 12:51