Policz całke prosze sprawa zaliczenia
Michalinka: Oblicz pole trapezu krzywoliniowego ograniczonego przez proste y=o, x=1, x=3 i wykres funkcji
1/3 x2 +1
6 lut 21:46
6 lut 21:47
konrad:
3
∫ 1/3 x
2+1=
1
3
1/3 ∫ x
2+3=
1
| | 33 | | 13 | |
1/3 ( |
| +3*3−( |
| +3*1))= |
| | 3 | | 3 | |
oblicz dalej
6 lut 21:49
Michalinka: a to nie powinno byc inaczej czyli tak:
1/3∫x2= x3/3=27/3 −1/3 i dalej nie wiem jak t mam byc.
Moze ktos wytłumaczyc Plissssssss
6 lut 21:50
Michalinka: a to nie powinno byc inaczej czyli tak:
1/3∫x2= x3/3=27/3 −1/3 i dalej nie wiem jak t mam byc.
Moze ktos wytłumaczyc Plissssssss
6 lut 21:50
konrad: ma być tak jak napisałem
6 lut 22:08