Jaki obwód ma trójkąt prostokątny równoramienny o polu równym 7?
Domi: pomóżcie
6 lut 21:24
Kejt:

d=a
√2
P=7
a
2=14
a=
√14
Ob=2*
√14+
√14*
√2=...
6 lut 21:31
Basiek : a
2=14
a=
√14
drugi bok a=
√14
trzeci z przekątnej kwadratu:
√14*
√2=
√28=2
√7
no i dodać...
6 lut 21:32
konrad:

wiesz co dalej?
6 lut 21:32
Basiek : Spóźniona!
Czyli pora iść spać− dobranoc!
6 lut 21:33
Klaudia: dziękuje wam bardzo bo w ogóle nie rozumiem matmy, jestem na humanie hehe
6 lut 21:33
Klaudia: ej ma te same zadania, zajrzycie też do moich?
6 lut 21:34
Domi: Tak wiem co dalej, dzięki
6 lut 21:34