matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz granice
Dominn:
x
3
−1
lin
n→1
x
4
−1
6 lut 21:09
Krzysiek:
rozpisz licznik i mianownik ze wzorów skróconego mnożenia, tak aby (x−1) się skróciło w liczniku i mianowniku
6 lut 21:10
A ku ku:
L=x
3
−1= (x−1)(x
2
+x+1) M=x
4
−1=(x−1)(x+1)(x
2
+1)
6 lut 21:10
Dominn:
dzieki
6 lut 21:13