matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wynik nie wychodzi mi odpowiedni, więc jakby ktoś mógł się z tym zmierzyć..
Wiesna:
oblicz:(sin13/6pi + cos7/3pi) * ctg(−pi/4)
6 lut 20:16
M:
13 lut 19:36
Bo_ra:
13
7
π
(sin(
π+cos(
π)*ctg(−
)=
6
3
4
π
1
=(sin
+cos
π)*(−1)=
6
3
1
1
(
+
)*(−1)=−1
2
2
13 lut 22:04