Oblicz pole powierzchni obszaru ograniczonego...
Misia: 1.Oblicz pole powierzchni obszaru ograniczonego z góry wykresem funkcji F(x)= 1/x, z dołu osią
OX, z prawej i lewej odpowiednio prostymi x=e3 , x= e. Wykonaj rysunek.
6 lut 19:18
Krzysiek:
∫ee3 1/x dx =...
6 lut 19:25
Misia: no tak, ale rysunku to nie moge sobie wyobrazić, chyba przerażają mnie te "e"
6 lut 19:30
Krzysiek: e=2,71...
więc 'na oko' zaznaczasz, gdzieś na rysunku, e3 to mniej niż 27 (ale też nie rysujesz 27
kratek tylko po prostu wstawiasz , że tam jest x=e3 )
6 lut 19:32
Misia: dziękuję bardzo
6 lut 19:44