matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Beniuwielki:
funkscja odwrotna Pozmóżcie
: y=2−6arcsin3x
6 lut 18:54
pigor:
... otóż ,
2−y
2−y
y =2−6arcsin3x ⇒ 6arcsin3x =2−y ⇒ arcsin3x =
⇒ 3x = sin
⇒
6
6
1
2−y
1
x=
sin
i |x|≤
i y∊R . ...
3
6
3
6 lut 19:21