Okresl czy zdanie jest prawdzwe czy flaszywe
Dominika: Napisz czy zdanie jest prawdziwe (P) lub fałszywe (F):
a)f'(1)=1
b) pochodna w x0=0 nie istnieje
c) pochodna na [0; nieskońconość)
d) pochodna na [1;nieskonczonosc) nie istnieje
6 lut 18:13
Aga1: Musisz podać funkcję.
6 lut 18:14
Dominika: Dla funkcji f(x)=(x)
6 lut 18:17
Aga1: f'(x)=1
a)P
b)F
c) i d) nie rozumiem.
Pochodna istnieje w R
6 lut 18:20
Dominika: Dzięki, a dlaczego w a będzie Prawda ?
6 lut 18:20
Aga1: Tylko co oznaczają te nawiasy? Zrobiłam dla f(x)=x
6 lut 18:21