działania na przedziałach
ewela: wyznacz zbiory A u B, An B, A\B , B\A
a) A=<−4;1>, B=<1;3)
b)A=<1;3>, B=<−5;0>
6 lut 17:52
Handball93: to banalne
a)
A u B <−4,1>u<1,3)
A n B nic
A\B <−4;1>
B\A B=<1;3)
postaraj sie sama zrobic b
6 lut 17:54
Handball93: sry
A u B <−4 , 3)
A n B 1
popraw sobie
6 lut 17:55
ewela: A to czyli miałam dobrze tylko w 1 miałam błąd .

dziękuje
6 lut 17:58
ewela: b)
A u B=<−5;3>
A n B= nic
A\B=<−5;0>
B\A=<1,3>
dobrze
6 lut 18:05
Handball93: A u B <−5;0> u <1;3>
A n B nic
A\B <1,3>
B\A <−5;0>
poćwicz jeszcze
6 lut 18:09