Obliczyc iloczyn wszystkich rozwiazan zespolonych rownania
qwerty: Obliczyc iloczyn wszystkich rozwiazan zespolonych rownania z4−z3+4z=4.
z=1 lub z3=−4, czyli z3=4i2. Co dalej ? jak tylko rozpisac poczatek, dalej sobie poradze
6 lut 17:36
qwert: pomzoe ktos?
6 lut 18:35
Godzio: Mam nadzieję, że wszystko ok

z
3(z − 1) + 4(z − 1) = 0
(z − 1)(z
3 + 4) = 0
z
1 = 1
z
3 = −4
z
2 = −
3√4
| | 2π | | 2π | |
z3 = −3√4(cos |
| + isin |
| ) = ... |
| | 3 | | 3 | |
| | 2π | | 2π | |
z4 = −3√4(cos |
| + isin |
| )2 = ... |
| | 3 | | 3 | |
6 lut 18:53