matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
the reds:
(−
√
12
+ 2i)
24
6 lut 17:06
M:
13 lut 19:37
Bo_ra:
r=
√
(−
√
12
)
2
+(2
2
)
=
√
16
=4
2
1
sinα=
=
4
2
−
√
12
−2
√
3
√
3
cosα=
=
=−
4
4
2
π
α=
6
5
φ=π−α=
π
6
z=r(cosφ+isinφ)
5
5
z=4(cos(
π)+isin(
π))
6
6
5
5
z
24
=4
24
[cos(24*
π)+isin(24*
π)
6
6
z
24
=4
24
(cos(20π)+isin(20π) z
24
=4
24
(1+0) z
24
=4
24
13 lut 23:40