matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potrzebne na szybko:) trygonometria
eneo:
sinα x cosα=1/4 , to (sinα+cosα)
2
ma wartosc ?
6 lut 16:21
Kejt:
wg mnie:
1
1
sin
2
x+2sinxcosx+cos
2
x=1+2sinxcosx=1+2*
=1
4
2
6 lut 16:24