Obliczyc pochodna
Humek: −2+e 4x22+3
to co jest za e jest w potedze wszystko
6 lut 16:11
Kejt: w mianowniku jest 22+3?
6 lut 16:19
Humek: tak
6 lut 17:05
Grześ: 7?
6 lut 17:06
Humek: a jak to obliczyc
6 lut 17:07
Grześ: 2
2+3=2*2+3=4+3=7
6 lut 17:08
Humek: nie o to chodzi, chodzi o przykład na samej górze
6 lut 17:09
Kejt: no dobra..
| | 4x | | 4x | | (4x)'*7−(7)'4x | | 28 | | 4 | |
( |
| )'=( |
| )'= |
| = |
| = |
| |
| | 22+3 | | 7 | | 49 | | 49 | | 7 | |
| | 4x | | 4 | |
(...)'=e4x/(22+3)*( |
| )'=e4x/(22+3)* |
| |
| | 22+3 | | 7 | |
ale niech ktoś to lepiej potwierdzi..
6 lut 17:11
Kejt: oczywiście w mianowniku potęgi 'e' powinno być 7..
6 lut 17:12
Grześ: a po co wzór na iloraz?
6 lut 17:13
Kejt: bo lubię!
6 lut 17:14
Grześ: Smacznego!
6 lut 17:14
Kejt: dziękuję!
6 lut 17:14
Humek: dziekuje
6 lut 17:16
Grześ: Na zdrówko dzieciaczki!
6 lut 17:19