matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równania
kasia:
rozwiąż równania: a) −1/x=x+2 b) 9/6−x=x c) 6/x=x+5 d) 3/x+2=x
31 mar 19:21
Damian:
a) −x=x+2 −2x=2 |/2 x= −1
31 mar 19:25
tim:
Zapisz w postaci ułamków U { }{ }
31 mar 19:25
Damian:
chyba
31 mar 19:25