pomoc
jan: Zbadaj ciągłość:
| ⎧ | arcsinx x∊(−1;0) | |
| ⎩ | arccosx x∊<0,1> |
|
granice wyszły mi przy arcsin −>−1 =U{−π/2}
arcsinx x−>0=0
arccosx x −>0=U{π/2}
arccosx x−>1=0
co mam dalej zrobić
6 lut 15:44
jan: .
6 lut 15:53
Artur z miasta Neptuna: po co ci granica w −1 i 1

jedyny punkt podejrzany o nieciągłość to '0'
obliczyłeś granice lewo− i prawostronne
są one różne = brak ciągłości w punkcie
patrząc na przedziały piszesz, że funkcja ta jest nie jest ciągła na obszarze (−1;1> i jest
prawostronnie ciągła w puncie x
0=0
6 lut 15:57
Godzio: Przepisz poprawnie to pogadamy
6 lut 15:57
Godzio: Aaa, źle przeczytałem bo tam jest −1
6 lut 15:58