oblicz
jan: | | x+2 | |
Wyznacz monotoniczność i ekstremum f(x)=( |
| )2 |
| | x−2 | |
jak to zrobić gdy pochodna wychodzi mi 0?
6 lut 15:37
jan: .
6 lut 15:53
Aga1: D=R−{2}
Pochodna inaczej wychodzi
6 lut 16:00
jan: | | x+2 | | x−2−x+2 | |
a mi wyszło tak. 2* |
| * |
| i po redukcji w liczniku 0 |
| | x−2 | | x2−4x+4 | |
6 lut 16:05
Godzio: x − 2 −(x + 2) = x − 2 − x − 2 = − 4
6 lut 16:07
Godzio:
Zapamiętaj ! Jeśli pochodna wychodzi 0, tzn., że funkcja jest stała
6 lut 16:08
jan: dzięki bardzo

pozdrawiam
6 lut 16:10
jan: jeszcze jedno, jak to rozwiązać
6 lut 16:15
jan:
6 lut 16:19
jan:
6 lut 16:27
jan: ?
6 lut 16:35