matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wektory, iloczyn
etatyk:
Dane są wektory a,b,c o własnosciach a⊥c, b⊥c, |a| = 2, |b|= 5, ∡(a,b) =
π
4
. Oblicz: a) Iloczyn skalarny wektorów a−b i 2b+3c; b) długość iloczynu wektorowego wektorów a−2b i 3a+b.
6 lut 15:30