Małe dziecko ma 5 piłeczek(każda w innym kolorze) i bawi się, wkładając je do sz
klaudi: Małe dziecko ma 5 piłeczek(każda w innym kolorze) i bawi się, wkładając je do sześciu pudełek
oznaczonych liczbami od 1 do 6. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia, że:
a) wszystkie piłeczki umieści w pudełku z numerem 3
b) wszystkie piłeczki umieści w jednym z pudełek
c) każdą piłeczkę włoży do innego pudełka
d) jedną z piłeczek włoży do pudełka z numerem 1, a pozostałe piłeczki do pudełka z numerem 4
6 lut 15:01
Aga1: IΩI=6
5
a) IAI=1
b) IBI=6
c) ICI=6*5*4*3*2
d)IDI=5
7 lut 18:37