matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyc granice
Racorno:
Obliczyc granice (
n−3
n+4
)
3n
n dazy do plus nieskonczonosci
6 lut 14:11
Racorno:
Podbijam
6 lut 16:11
Eta:
e
−21
6 lut 16:15
Eta:
n−3
−7
= 1+
n+4
n+4
−7
[(1+
)
n+4
]
3n/(n+4)
= (e
−7
)
3
= e
−21
n+4
6 lut 16:17