matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
gość:
Rozwiąż równanie: ja doszłam do tego pewnego momentu i nie wiem co dalej... 2sin(2x−π/4)=
√
2
sin(2x−π/4)=
√
2
/2 sin(2x−π/4)=π/4
6 lut 13:52
Eta:
π
π
π
π
2x−
=
+2kπ v 2x−
= π−
+2kπ , k€ C
4
4
4
4
x=..... v x=.....
6 lut 13:55