POCHODNA
KrisuKW: oblicz pochodną
6 lut 12:43
Kamil: | | | −1 | |
| * (x+1)2 − arctgx * 2*(x+1) | | 1+x2 | |
| |
f`(x)= |
| dalej musisz sprowadzić do |
| | (x+1)4 | |
najprostrzej postaci jeśli trzeba
6 lut 12:55
KrisuKW: | | x2−arctgx(2x+2 | |
f'(x)= |
| |
| | (x−4)2 | |
Czy to będzie tak czy jest źle i czy się da jeszcze bardziej uprościć

6 lut 13:15
KrisuKW: | | x2+1−arctgx(2x+2) | |
f'(x)= |
| |
| | (x−4)2 | |
6 lut 13:18
ZKS:
Skąd wziąłeś ten mianownik?
6 lut 13:28
KrisuKW: | | x2+1−arctgx(2x+2) | |
f'(x)= |
| |
| | (x−4)4 | |
źle wpisałem
6 lut 13:42
KrisuKW: czy teraz jest dobrze
6 lut 14:04
Kamil: mianownik (x−1)4 tak zostaw, w większości zadaniach nie potrzeba go rozwijać. i nie wiem skąd
wziąłeś tam 4 w mianowniku jak juz to ((x−1)2)2
6 lut 14:06
KrisuKW: tak znowu źle wpisałem śpieszyłem się
| | x2+1−atctgx(2x+2) | |
f'(x)= |
| |
| | (x+1)4 | |
6 lut 15:31