matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz potęgowanie pierwiastków
gabriela:
5√5= (2√2)
3
=
1
(2
)
1
{2}=
4
2
27
<
/div>
=
3
3
√
9
*
5
√
27
podzielić p19{81}= * to u mnie razy
6 lut 11:07
Artur z miasta Neptuna:
5
√
5
= 5
1
*5
1/2
= 5
3/2
(2
√
2
)
3
= (2
3/2
)
3
= 2
3/2 * 3
= 2
9/2
1
9
√
9
3
2
)
1/2
= (
)
1/2
=
=
4
4
√
4
2
27
2/3
= 3
3 * 2/3
= 3
2
= 9
3
2/3
*3
3/5
U{
3
√
9
*
5
√
27
}{81
1/19
=
3
4/19
2
3
4
w potędze będzie:
+
−
= ....
3
5
19
6 lut 11:16
gregiry:
√
3
2
19 kwi 21:09