dasd
zzz: Jak zamienić liczbę 0,(03) na ułamek dziesiętny tym sposobem:
| | 24−2 | | 22 | |
np. 0,2(4)= |
| = |
| |
| | 900 | | 90 | |
| | 112−1 | | 111 | |
0,1(12)= |
| = |
| |
| | 9900 | | 990 | |
6 lut 02:02
zzz: | | 3−0 | | 3 | |
czy to będzie: 0,(03)= |
| = |
|  ? |
| | 990 | | 990 | |
6 lut 02:05
ZKS:
0,030303... = x
3,03030... = 100x
99x = 3
6 lut 02:07
zzz: a tym sposobem co przeczytałam nie da się
6 lut 02:14
ZKS:
Nie wiem w ogóle jaki to sposób?
6 lut 02:20
6 lut 02:28
ZKS:
Gdyby mi ta stronka chciała działać to bym zobaczył. A czemu nie może być sposób który ja
podałem?
6 lut 02:30