matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
MATMA:
x
log
10
x
=100x Oblicz
5 lut 21:53
Eta:
D: x>0 logarytmujesz logarytmem dziesiętnym obydwie strony log(x
logx
)= logx*logx logx*logx= log100x ⇒ (logx)
2
= 2+logx podstaw za logx= t t
2
−t −2=0 ........... dokończ
5 lut 22:00