matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Angela:
Dla kazdego wyrazenia wyznacz namniejszą liczbę całkowitą wiekszą od wartosci tego wyrazenia I. (2,7 +1,4)*3 II. 6.2*3−5
100
III.
+10
23
IV. 11−3,4+2,8
5 lut 21:28
Artur z miasta Neptuna:
(2.7+1.4)*3 = 4.1*3 < 13 6.2*3−5 < (18+1)−5 = 14
100
100
+ 10 <
+ 10 = 5 + 15 = 15
23
20
11−3.4+2.8 = 11−0.6 < 11
5 lut 21:32