ze zbioru { 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10} wybieramy losowo jedna liczbę niech zdarzenie
nina: ze zbioru { 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10} wybieramy losowo jedna liczbę niech zdarzenie A oznacza że
wybrana liczba jest nie mniejsza od 4 wtedy zdarzeniem przeciwnym do zdarzenia A jest
zdarzenie
5 lut 20:53
Ania: A= { 5,6,7,8,9,10}
A' = { 1, 2,3,4}
A + A' = Ω
Ω= { 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10}
5 lut 20:55
Aga1: nie mniejsza od 4 tzn 4 i więcej A={4,5,6,7,8,9,10}
Zdarzenie przeciwne wybrana liczba jest mniejsza od 4.A'={1,2,3}
5 lut 20:55