JAK TO ZROBIĆ ! ! !
komar: Zad. 1
Napisz równanie prostej przechodzącej przez punkt P (6,2) i równoleglej do prostej: y=3x+1
Zad. 2
Rozwiąz nierówność 2(6+x)<−4(2x+3)
Zad. 3
Komin rzuca cień o długości 18 metrów a pionowo wbity kij o wysokości 48cm rzuca cień o
długości 72cm. Oblicz wysokość komina
Zad. 4
2( x + 3 ) 9 + x = 2x − 3 ) 6 + 4
Zad. 5(układ)
⎧ 8x − 4y = 12
⎩ 3x + 6y = 12
5 lut 20:52
Kejt:
a) podaj mi warunki równoległości dwóch prostych
b)
2(6+x)<−4(2x+3)
12+2x<−8x−12
10x<−24
x<−2,4
4. jaka treść? i zapisz te ułamki za pomocą dużej litery U
5.
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
5x=10
x=...
y=...
5 lut 21:07
Kejt:

układamy proporcję z tw Talesa:
x=...
5 lut 21:13
Godzio:
Kejt nie chce być upierdliwy, ale w tej sprawie będę, gdzie Ty tu masz tw. Tales

To
jest podobieństwo trójkątów
5 lut 21:17
Kejt: cicho..zawsze mi się to myli..nieważne z czego ważne, że mamy proporcję
5 lut 21:18