logarytmy
PIOTREK : xlogx + 10x−logx=11 Oblicz i wyznacz dziedzine
5 lut 20:51
Eta:
D: x >0 x
logx= t , t>0
dokończ ......... odp: x=1 v x= 10
5 lut 21:01
PIOTREK : cos nie tak, jak juz odp to T=1 V t=10 jeszcze trzeba pod T logarytmy podstawic
5 lut 21:08
Godzio:
| | 1 | |
Jeszcze x = |
| wyjdzie |
| | 10 | |
5 lut 21:11
Eta:
| | 1 | |
No tak  jeszcze x= |
| |
| | 10 | |
5 lut 21:13
PIOTREK : tylko teraz xlogx =10 lub =1 jak to dalej zrobic
5 lut 21:19
Godzio:
10 = x
logx10
Wtedy masz:
logx = log
x10
5 lut 21:21
PIOTREK : ale to nie taki przykład
xlog10x =10
5 lut 21:24
Eta:
x
logx= 1 =x
0 v x
logx= 10
logx=0 v logx*logx = log10
x=1 v ( logx)
2=1 ⇒ logx=1 v logx= −1
5 lut 21:25
Godzio:
PIOTREK, mój imienniku

przemyśl wzór
5 lut 21:27
Eta:
Ooo

Godzio ? → "Piotruś Pan"
5 lut 21:28
Godzio:
Eta nie wiedziałaś? Kilka razy to wspominałem
5 lut 21:29
Kejt: Godziu..masz może przez najbliższe dni chwilę czasu? potrzebuję kogoś kto by mi pomógł w walce
z trygonometrią..konkretniej równaniami. bo ja już z nimi nawet nie kuleję tylko się czołgam..
5 lut 21:30
Eta:
Pierwsze słyszę
5 lut 21:30
Godzio:
@
Kejt dobrze trafiłaś

mam jeszcze tydzień ferii

@
Eta nie wierzę
5 lut 21:31
Kejt: jak miło..tak jak ja. ale bez obaw..nie powinno to zająć tygodnia
5 lut 21:32
Godzio: 
z tym, że jutro jestem niedostępny, naczy w nocy pewnie będę
5 lut 21:33
Kejt: ja też jutro w bibliotece siedzę przez cały dzień...w moim przypadku lepiej w nocy nie..w dzień
mi to wystarczająco źle idzie
5 lut 21:34
Godzio:
No dobra
5 lut 21:35